ТЕЦ Бобов дол отново ще гори отпадъци, след като забраната 

...
ТЕЦ Бобов дол отново ще гори отпадъци, след като забраната 
Коментари Харесай

ТЕЦ "Бобов дол" възобновява горенето на отпадъци

ТЕЦ " Бобов дол " още веднъж ще гори боклуци, откакто забраната  на министъра на околната среда и водите отпреди два месеца е отпаднала, заяви БНР.

От управлението на електроцентралата са декларирали, че съгласно комплексното позволение, ще могат да се  изгарят по 96 тона RDF боклук на всеки 24 часа.

Централата  към този момент е изпълнила условието за създаване на система за мониторинг на една от двете сероочистващи системи. Освен това от сдружението са поели ангажимент да инсталират измервателни станции за чистотата на въздуха в региона на Дупница и Големо село, на чиято територия е централата, както и в Бобов дол. Очаква се те да бъдат сложени до два- три месеца.

Новината за възобновеното изгаряне на боклуци в Топлоелектрическа централа " Бобов дол " е изненадваща, тъй като преди месец прокуратурата влезе в централата и разгласи, че е формирано досъдебно произвеждане за нерегламентирано изгаряне на боклуци и за разполагане на стотици тонове боклуци на площадка наоколо. Стигна се до задържане на изпълнителния шеф на ТЕЦ-а инж. Емил Христов, който е с мярка за неотклонение „ парична гаранция “ от 30 хиляди лв..

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР